torstai 21. helmikuuta 2008

21.2.2008

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Kaisa, tee se! Täällä yksi varma osallistuja "ei turhille muovipusseille"-liikkeeseen:)
T. Sanna

Anni kirjoitti...

Yksi ilmoittautuja lisää! Esimerkiksi Sokoksessa myyjät laittaa joka hiton kerta kaiken pikkuisiin muovikasseihin jos ei tajua sanoa. Ärsyttää.

Anonyymi kirjoitti...

toisinaan näin, toisinaan toisin: kun ostelen piirustuslehtiöitä tai jotain body shop -kamaa jonka korkki saattaa aueta, myyjät katsovat piinaavasti ja kysyvät syyttävästi: Haluatko sinä todellakin tämän muovipussin? Meinaan alkaa selittelemään, että mulla on kassissa sarjiksia, en halua niiden päälle mansikka-suihkugeeliä... Turussa kaikki on päinvastoin!

Riksa kirjoitti...

Minäkin ilmoittaudun mukaan! Eivätkä asiat nyt niin toisinpäin ole täällä Turussa, kyllä se vaatii aktiivista vastustamista, ettei muovikassisuo kasva kotona.

Anonyymi kirjoitti...

joo siis mä vihaan sitä muovipussintyrkyttämistä! mun mielestä kassan ei edes tarvitsis kysyä, haluaako ihminen pussin, vaan sitä pitäis PYYTÄÄ! pari viikkoa sitten apteekissa kuuntelin hermo piukalla, kun henkilökunta kysyi aina imelästi "haluatko pienen pussin". selvästi monelle ei olisi tullut edes mieleen tarvita "pientä pussia" ennen tuota kysymystä. niillä "pienillä pusseilla" lämmitetään kuulkaas tätä meidän talvea.

perustetaan se kansanliike! oikeesti.

Inana kirjoitti...

Minä olen opetellut sanomaan reippaasti, etten tarvitse pussia - vaikka sitten vasta siinä vaiheessa, kun tavarat ovat jo muoviin käärittyinä. Mitäs ovat niin nopeita. Nopeasti ne ostokset saa poiskin sieltä. Ei ole yksikään myyjä vielä näyttänyt hapanta naamaa, korkeintaan iloisen hämmästynyttä.
Joskus kyllä joutuu nöyrtymään ja toteamaan, että tarvitsen sittenkin sen pussin, kun reppu ja siellä asuva kangaskassi ovat ihan täynnä eikä enempää mene.
Ne pikkuiset muovipussit ovat kaikkein ärsyttävimpiä! Mitä niihin muka kotona panisi?

Anonyymi kirjoitti...

Muovipussit ovat kyllä aivan vihoviimeisiä! Meillä mieskin osaa jo ottaa kauppaan lähtiessään kangaskassit mukaan. Muovikassin saa ottaa vain äärimmäisessä hädässä (ja jos kotona ovat roskapussit lopussa).

Täytyy kiitellä Ikean tavarankuljetuspolitiikkaa samaan hengenvetoon: paperikassista tulee oiva keräyspaperiasema, astioiden kuljettamiseen tarkoitettuihin pahviaskeihin kerää hyvän määrän tölkkejä ja ne siniset euron säkit! Ne pelastavat minkä tahansa muuton, kirpparireissun ja mattopyykkimatkan milloin vain! :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä käytetään myös kangaskassia ja silloin ku se unohtuu, niin ostetaan biohajoavakassi.

Kaisa & Christoffer Leka kirjoitti...

Vau, kansanliikehän on jo kasassa! Mitenkäs se pitäisi organisoida? Kokoonnummeko metsässä keskiyöllä vannomassa pussittomuusvalan, vai pitäisikö tehdä joku nettisivu jossa voisi liittyä mukaan pussiboikottiin? :)

uhoava gnu kirjoitti...

Kävin Lindexillä ostamassa puseron viime viikolla ja sanoin myyjälle hieman liian myöhään, etten tarvitse pussia, kiitos... Myyjä otti vaatteen pussista pois ja ennen kuin ehdin tehdä mitään, oli jo rutannut (pepri)kassin roskapönttöön! ...en minä nyt ihan tätäkään halunnut...
Minusta pussien pitäisi tulla maksullisiksi (vähintää 0,50-1e/kpl), jotta ihmiset alkaisivat vähän miettiä!