sunnuntai 18. tammikuuta 2009

17.1.2009

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo,det var vanligt tidigare. Man sade, att dom är vegetarians bara därför, att de slutade äta kött. Och jag frågade: aj, inte heller fisk då? Joo, joo, nog äter de fisk!

pikkulaku kirjoitti...

Sori, pakko kommentoida suomeksi kun en osaa ilmaista mitään monimutkaista på svenska.

Yksi syy sille että sanotaan: 'olen kasvissyöjä, mutta syön myös kalaa' on varmaan se, ettei 'lihastakieltäytyjille' ole sopivaa nimitystä. Kala on tietty lihaa, mutta moni ehkä mieltää sen jotenkin vähemmän lihaisaksi kuin nisäkkäiden tai lintujen lihan. On paljon helpompi sanoa olevansa kalaa syövä kasvissyöjä, kuin olevansa kaikkiruokainen, joka ei syö nisäkkäiden tai lintujen lihaa. Jos taas sanoo ytimekkäästi ettei syö lihaa, joutuu varmasti seuraavaksi vastaamaan kysymyksiin 'oletko siis kasvissyöjä?' tai 'etkö syö edes kalaa?' Siksi varmasti aika moni kala/kasvisravintolinjalla elävä käyttää tätä kovin paheksuttua ilmaisumuotoa.

syksyinen kirjoitti...

Täällä yksi kasvisyöjä/kalansyöjä ilmoittautuu. En osaa irrottautua identiteetistäni, joka on kuitenkin enemmän kasvisyöjän kuin lihansyöjän, vaikka ruokavaliooni nykyään kalaa sisältyykin. No, sekasyöjä mikä sekasyöjä, toisaalta identiteeteissä on kyllä aina kyse myös itsemäärittelystä.

Kaisa & Christoffer Leka kirjoitti...

Nyt tarvitaan siis kipeästi uusi sana selkeyttämään tätä ruokavalioiden sekamelskaa. Kala-taristi? :)