perjantai 4. lokakuuta 2013

2.10.2013


1 kommentti:

Kaisa & Christoffer Leka kirjoitti...

Tässä vielä resepti tekstimuotoisena, jos joku haluaa vaikka tulostaa keittiön laatikkoon:

Herkkusuun kookosmaitotofu

1 pakkaus nuudeleita
1 purkki kookosmaitoa
1 pakkaus (savu)tofua
1 parsa- tai kukkakaali
loraus soijakastiketta
1 rkl karkeaksi raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl intialaista kuminaa
2 tl korianteria
1 tl currya
1/2 tl mustapippuria
hyppysellinen asafetidaa
1 tl suolaa
1 limetti tai 1/2 sitruuna

Kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla ja laita se hetkeksi odottamaan.

Leikkaa tofu kuutioiksi ja pilko parsa- tai kukkakaali pieniksi paloiksi.

Kuumennä öljy toisen kattilan pohjalla ja lisää mausteet seuraavassa järjestyksessä: intialainen kumina, mustapippuri, curry, korianteri, asafetida ja inkivääri. Paista mausteita hetki, mutta varo, ettet polta niitä.

Lisää vihannekset ja kookosmaito. Purista
sekaan limetti- tai sitruunamehu. Anna kiehua hiljaisella tulella, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää lopuksi tofu ja suola.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile heti soijakastikkeen kera. Jos olet onnistunut löytämään tuoretta korianteria, laita ihmeessä muutama lehti annoksen päälle.