sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

21.3.2009

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen on juustolettu? :)

Anonyymi kirjoitti...

NIMBY-ilmiö todentotta. Saakohan asiaan enää korjausta?

Pakolaislasten keskuksesta laajemminkin: onko se oikeasti lapsille tarkoitettu? Aiemminhan tänne on tuotu myös (oikean ikänsä salaavia ja alaikäisiksi tekeytyviä) työikäisiä nuoria aikuisia miehiä kulttuureista, joissa naisten asema muutenkin on heikko. Ei siis edes tyttöjä. Kaiken järjen mukaan naiset ja lapset ovat ensisijaisia suojattavia.

Pakolaiskysymys on kyllä monimutkainen, ankkurikeskuksiahan nämä usein ovatkin ja oikea pakolaismäärä on perheiden yhdistämisohjelmaa noudatettaessa 4-5 -kertainen. Onhan sitä paljon meissä suomalaisissakin naiviutta ollut ja miksei voi ajatella niinkin, että sosiaaliturvaamme on väärinkäytetty (kun emme omille kansalaisillemmekaan aina voi taata sellaista hyvinvointia kuin mitä nämä tulokkaat ovat osanneet itselleen joko vaatia tai jota innoissaan on kalliisti koulutettu virkamisekuntamme heille järjestänyt). Mutta vallan väärinkäyttöä se on NIMBYkin.

Kaisalla on varmaan pakolaiskysymyksestä vielä oma erityinen ja hyvin perusteltu näkökulmansa. Siitä olisi kiinnostavaa kuulla lisää.

Kaisa & Christoffer Leka kirjoitti...

Juustolettu on rullalle kääritty lettu, jonka sisällä on Emmental-raastetta. Mahtavaa ja täyttävää. :)

Pakolaisista voisin sanoa vaikka sen, että meidän halvat muotivaatteet ja suklaat ja kahvit ja teet on revitty kehitysmaiden työntekijöiden selkänahasta. Eikä pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon historiakaan oikein tasa-arvoinen ole. Näin ollen mun mielestä meillä on siis moraalinen velvollisuus auttaa niitä ihmisiä, jotka ei ole syntyneet tänne yltäkylläisyyteen.

Aina löytyy joku, joka väärinkäyttää systeemiä, ihan samalla tavalla suomalaiset itsekin sen taidon osaavat. Systeemi on kaikista puutteistaan huolimatta silti mun mielestä loppujen lopuksi aika hyvä. Kunhan saadaan nyt tuo pakolaiskeskus poliitikkojen käsittelyyn. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oo.. täytyy koittaa noita lettusia.. kuulostavat hyviltä.. :b