keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

16.6.2009

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tuota samaa ihmettelen! Sori, tästä saattaa nyt tulla pitkähkö vuodatus.

Siis nykyäänhän on jostain syystä mediassa päässyt vallalle sellainen käsitys, että ainoa oikea naisen jalkine on korkokenkä. Esim. muotifasisti Saimi Nousiaisen evankeliumin mukaan korkokenkä on jopa hyväksi ihmisen terveydelle, vaikka se on kyllä ihan täyttä kukkua. Puhuin tästä asiasta perusteellisesti serkkuni kanssa, joka on fysioterapeutti, ja hän kertoi, millaisia muutoksia voi tulla sellaisen ihmisen kroppaan, joka käyttää korkoja jatkuvasti. (En tietenkään muista mitä...)

Asun tällä hetkellä Virossa, jossa korkokengät ovat paljon yleisempiä kuin Suomessa, mutta myös tasa-arvo jäljessä vuosikymmeniä. Etenkin vironvenäläisten parissa. Siinä kulttuurissa miehet suhtautuvat naisiin mun herkku -periaatteella, ja naisen ainoa tehtävä on olla hyvännäköinen.

Rosa Meriläinen kirjoitti hynän kolumnin pari viikkoa sitten, aiheena "tuksumpi look" ja tasa-arvo. Löytynee nettihesarin arkistoista, kannattaa lukea, mikäli ei ole jo.

Mun mielestä korkokengissä on jotain alistavaa, nehän tekee naisesta vähän avuttomamman koska liikkuminen rajoittuu. Toisaalta, en kyllä oikeasti suhtaudu korkkareihin näin jyrkästi, ainoastaan niiden hegemoniaan muka ainoana hyvännäköisenä kenkänä naiselle. Mulla on ittelläkin kahdet korolliset juhlakengät. Että sillain. Olen puhunut!

Anna

Kaisa & Christoffer Leka kirjoitti...

Se Rosan kolumni oli ihan huippuhauska! En tosin tiedä, miten hyvin se teoria pätee niissä maissa, joissa naiset on hunnutettu päästä varpaisiin ja supersorrettuja, mutta mahtava kolumni joka tapauksessa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä miehet, jotka päästelee tollaisia suustaan, saa kätsysti hiljennettyä tokaisemalla kylmästi: 'Kasvata poika parta, ei susta muuten tiedä, ootko nainen vai mies!'

Paitsi jos ko. miehellä on jo parta.