torstai 25. marraskuuta 2010

24.11.2010

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Kaisa jälleen hyvästä sarjakuva-ajatelmasta.
Mua ihmetyttää tässä maailmassa se että vapaaehtoisen lapsettomuuden polun valinneena en 38-vuotiaana naisena saa pyynnöstäni huolimatta sterilisaatiota. Perusteluina se että tulen kuitenkin katumapäälle. Onko kukaan tullut ajatelleeksi että lapsen saadessani tulisin katumapäälle? Miksi lisääntyminen on niin paljon suotavampaa kuin siitä pidättäytyminen?
Voi tätä maailmaa...

Anonyymi kirjoitti...

Voi tätä maailmaa tosiaan, mutta Kaisan kolmen kohdan lista on kyllä sekä vakavasti otettava että vitsikäs kaisamaiseen tapaan...
1. Kaikkia ei ole kuitenkaan kiusattu lapsena.
2. Mukavuudenhalu kai on todella joillakin syy lapsettomuuteen, mutta siinä ei ole mitään ihailtavaa. Kaisalta kai vitsi?
3.Kuva on hauska,mutta samalla kamala - tavarat vastaan lapsi?

pikkulaku kirjoitti...

1. Kaikkia ei ole kiusattu lapsena. Loput ovat olleet kiusaajia tai sivustakatsojia. En haluaisi kasvattaa lasta, joka olisi yksikään noista.

2. Miksi mukavuudenhalu on tuomittavaa? Onko lapsien teko jokin velvollisuus? Olenko huono ihminen, koska haluan kotini olevan lepopaikka, ei uusi työmaa palkkatyön jälkeen?

3. Kuva ei edusta mielestäni tavarat v. lapsi -tilannetta. Pikemminkin se tarkoittaa sitä, että lapsen saaminen lisää entisestään suurta tavaramäärää. Ilman lasta on helpompi karsia tavaraa, lapsiperheessä sitä vain kertyy ja kertyy.